Vlaams zilver en brons voor Simon en Yorunn

Houtland telde 7 deelnemers aan de Vlaamse indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren in de Gentse Topsporthal, vijf van hen zijn pas eerstejaars en kunnen dus nog een jaartje doorgroeien in hun categorie. Twee van hen haalden er het podium.

Zilver was er weggelegd voor Simon Dekoninck op de 60m horden bij de cadetten. Vooraleer de finale van de 60m horden te betwisten had Simon al deelgenomen aan de reeksen van de 60m waar hij 3de werd in zijn reeks in 8"01, 4 honderdsten trager dan zijn seizoensbeste. Tijdens de reeksen van de 60m horden, waar Simon met zijn 9"03 als 3de gerangschikt was, won hij met overtuiging zijn reeks in 9"12 en kon zich zo als 2de beste voor de finale kwalificeren. In de finale startte Simon voortreffelijk wat hem tot de 4de horde de leiding opleverde. Uiteindelijk werd hij knap 2e in 8"94, een nieuw persoonlijk record.

Yorunn Ligneel zorgde voor de 2de medaille door in het hoogspringen bij de scholieren over 1m59 te wippen. Aangezien ze alle hoogtes met de eerste poging bedwong, mocht Yorunn brons afhalen. Omdat ze geen foutsprongen had gerealiseerd terwijl anderen met hetzelfde resultaat dit wel deden was de podiumplaats dik verdiend.

Tibe Delaere daarentegen was in het hoogspringen bij de cadetten minder tevreden. Ook hij klaarde de eerste hoogtes t.e.m. 1m66 met de eerste poging en liet 1m68 voor wat het was. 1m71, de volgende hoogte en een normaal relatief makkelijk haalbare kaart, lukte echter niet meer waardoor Tibe, als 5de, niet de gehoopte podiumplaats kon bemachtigen. 

Nore Vandekerckhove werd misschien wel de pechvogel van de dag. Ze was zowel voor de 60m horden als het hinkstapspringen bij de scholieren geselecteerd. Tijdens haar reeks van de 60m horden, waarbij ze goed uit de startblokken kwam, raakte ze tot 2 maal toe de atlete in de baan naast haar. Nore raakte wat uit balans en vooral uit haar ritme waardoor ze in 9"74 als 5de in haar reeks over de finish kwam en daardoor niet de gehoopte finaleplaats kon halen. In het hinstapspringen lukte Nore in de 5de poging een knappe 11m05 maar eindigde er als 4de net niet op het podium mee.

Naast Nore was ook Jolijn Verhaeghe bij de geselecteerden voor het hinstapspringen maar ze raakte niet echt in het juiste ritme. Met sprongen net boven de 10m en 10m21 als beste, benaderde ze haar seizoensbeste tot op 1cm maar dit bleek niet voldoende voor een finaleplaats waardoor haar wedstrijd na 3 sprongen voorbij was.

Op de 400m telden we zowel bij de cadetten als de scholieren jongens een deelnemer. Bij de cadetten kwam Wout Godderis aan de start in de buitenbaan van de eerste reeks. Aangezien hij geen atleten voor zich had, was het juiste tempo vinden niet vanzelfsprekend. De eerste concurrenten zag hij pas tijdens de eerste bocht toen enkele van hen in de lager liggende banen hem voorbij staken en Wout niet direct kon aanpikken. Hij eindigde als 4de in zijn reeks in 66"10.

Bij de scholieren was Timon Inghelbrecht onze 400m-loper. Timon heeft al wat meer ervaring maar startte misschien niet doortastend genoeg waardoor hij wat extra krachten moest aanspreken om op te rukken naar voor. Toch liep hij er een sterke wedstrijd en verbeterde er ruim zijn PR dat hij zo op 54"98 bracht, goed voor de 4de plaats in zijn reeks.